Τι είναι ο Αγροναυτόκηπος
Ενας συνεργατικός λαχανόκηπος απο την ομάδα ΑΓΡΟναύτες που ευελπιστει να αποτελεσει ενα παράδειγμα αειφόρου καλλιέργειας της γης και να μας παρεχει καθαρή τροφή. Ο λαχανόκηπος μας βρίσκεται στον Ασωπό του δήμου Μονεμβασιας και καλωσορίζει εθελοντές και νεους καλλιεργητές που χρησιμοποιούν μεθοδους καλλιέργειας που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και την υγεία μας. Σκοπος μας ειναι να φιλοξενησουμε όχι μονο  ντοματιες και πιπεριες αλλα και ανθρωπους που επιθυμουν να μοιραστουν τις γνωσεις τους. Αν ενδιαφερεστε να συμμετεχετε με οποιονδηποτε τροπο, θα χαρουμε να λαβουμε ενα μηνυμα σας στη διευθυνση agronaftes@yahoo.gr. Σας περιμενουμε να γνωριστουμε και να απολαυσουμε τα αγαθά που μας προσφέρει απλόχερα η φύση, όταν τη μεταχειριζόμαστε με σεβασμό.

Σκοπός μας είναι η καλλιέργεια ντόπιων παραδοσιακών ποικιλιών και η λειτουργία τράπεζας σπόρων ενταγμένη στο δίκτυο ανταλλαγής «Το Πελίτι», ως απάντηση στη εμπορευματοποίηση της διατροφής μας και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.


Από την προετοιμασία του συνεργατικού λαχανόκηπου 
Όταν θέλουμε να να καλλιεργήσουμε τα απαραίτητα λαχανικά για την ιδιωτική μας κατανάλωση, μιλάμε για παραδοσιακή οικολογική καλλιέργεια. Σημαίνει οτι πρέπει να μη μας ενδιαφέρει και τόσο η όψη ή το μέγεθος των λαχανικών που θα παράγουμε, αλλά η ποιότητα, η νοστιμιά και οι ευεργετικές ιδιότητες που θα πάρουμε από την κατανάλωση των δικών μας λαχανικών. Πρέπει να ξεχάσουμε επίσης τα χημικά και τα φυτοφάρμακα και να βάλουμε στην καθημερινή μας ενασχόληση, το κομπόστ, την αφαίρεση των ζιζανίων με το χέρι, την συγκαλλιέργεια, τα ωφέλιμα έντομα, τη χρησιμοποίηση μόνο αυτοσχέδιων φυσικών σκευασμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου